Een op hol slaand paard

Een op hol slaand paard

Mensen denken dat een op hol geslagen paard met de ruiter aan de haal gaat, maar in werkelijkheid vlucht hij voor de ruiter weg.

Paarden rennen weg uit angst of frustratie. Ze rennen niet weg als ze rustig, vetrouwend en comfortabel met de ruiter zijn. Omdat op hol slaan een op angst gebaseerde reactie is, begint het herstel met het verdienen van het vertrouwen van je paard. Voor sommige mensen is dat erg moeilijk omdat ze er de tijd niet voor willen nemen. Ze willen opschieten en gaan rijden.

Er is geen bit in de wereld waarmee je controle kunt krijgen over de emoties van een paard. Wat je nodig hebt is kennis. Een grotere constructie in de mond van een paard dat bang is, is niet de oplossing.

De natuurlijke benadering.

De oplossing voor op hol slaande paarden begint op de grond. Je kunt niet gewoon op de rug van een paard springen dat je niet vertrouwd, dat is vragen om problemen. Het is lang geleden dat Pat Parelli op een paard ging zitten die hem daar niet wilde hebben, maar zijn rodeo carrière wakkerde zijn interesse aan om uit te zoeken hoe je paarden hun ruiters kunt laten accepteren.

Er zijn speciale dingen die mensen kunnen doen om een paard te helpen rustig te blijven. Begin met het werken aan een relatie. Je moet weten hoe je met je paard op de grond kunt spelen zodat je wederzijds begrip krijgt. Je wilt een reactie krijgen op je vraag in plaats van impulsiviteit, je wilt dat je paard jou ziet als leider in plaats van een gevaar voor zijn veiligheid.

De Seven games is een super gids voor het spelen met paarden.

De voorbereidingen op de grond zijn een belangrijke opwarming om je paard mentaal en fysiek klaar te krijgen om te rijden. Een op hol slaand paard is een paard dat jou niet op zijn rug wil hebben. Als je eenmaal op je paard zit zijn er enkele specifieke oefeningen om je paard rustig te krijgen.

Horsenality en op hol slaande paarden.

Sommige paarden persoonlijkheden – die we “horsenalities noemen” – zijn meer geneigd om op hol te slaan dan anderen, terwijl sommigen weer meer geneigd zijn om te bokken of te weigeren. Op hol slaan is een horsenality specifieke tendens (bij een Right-Brain paard is het waarschijnlijker dat het uit angst op hol slaat). Ongeacht de horsenality, kan je de impuls problemen bij je paard op een natuurlijke manier oplossen en je paard rustig en zelfbewust krijgen, door er een prioriteit van te maken op de grond de seven games te spelen en hiermee aan een vertrouwensband te werken.

Natural horsemanship is een natuurlijke benadering om je paard te trainen. Natural horsemanship instructeur Humphrey Dirks.