Een slaand paard

Een slaand paard

Een slaand paard legt dit gedrag aan de dag om een of twee redenen….. of hij is bang of hij vind je niet aardig! Het zou makkelijker zijn voor ons ego als we het meer complexer zouden maken, maar dit is de simpele, onaangename waarheid.

Een angstig paard slaat uit verdediging; een dominant paard slaat uit ergernis en dominantie. Hoe dan ook, je paard een klap geven – wat een menselijke reactie is – werkt niet om het paard te corrigeren. De Parelli methode gedoogt geen enkele vorm van geweld tegen paarden.

De natuurlijke manier om een slaand paard te corrigeren.

Er zijn drie natuurlijke benaderingen die gebruikt kunnen worden als je geconfronteerd word met een slaand paard. De eerste zorgt voor jouw veiligheid, de derde lost het probleem voor de lange termijn op en de middelste doet beiden.

Nummer een: Blijf buiten bereik van zijn benen. Dit behoeft weinig uitleg. Als je een paard hebt dat slaat, blijf alert en zorg ervoor dat je buiten bereik van zijn benen blijft.

Nummer twee: Leer de intentie van je paard te lezen. Een paard geeft altijd een waarschuwingssignaal voor hij slaat; leer hem te lezen. De Parelli methode om paarden te lezen is gebaseerd op het bepalen van de persoonlijkheid je paard – dat noemen we de “horsenality”. Voor meer informatie over de psychologie van paarden, kijk op de horsenality pagina.

Nummer drie: Geef je paard geen reden om je te slaan. Als je een relatie met je paard ontwikkelt waarin hij je vertrouwt, aardig vindt, en respecteert, is het hoogst onwaarschijnlijk dat hij je ooit nog zal slaan. Let wel dat met geweld tegen een paard je geen enkel element van een goede relatie bereikt.

Slaande paarden zijn zeker een probleem, maar het is misschien niet het probleem van je paard – of op z’n minst niet alleen. Als je paard bang is, geen respect heeft of mensen onaardig vindt, is slaan voor hem een natuurlijke reactie. Werk eraan om een vertrouwd en gerespecteerd partner voor je paard te worden met de Parelli equipement en waarheden. Je probleem met het slaande paard zal waarschijnlijk op en natuurlijke manier verdwijnen.

Natural horsemanship is een natuurlijke benadering om je paard te trainen. Natural horsemanship instructeur Humphrey Dirks.