Lui paard “grondwerk”

Lui paard “grondwerk”

Heb je een lui paard en weet je niet wat je daaraan kan doen?

Is het je ooit opgevallen dat je eigen luiheid verdwijnt met het zicht op iets interessants? Net als mensen, worden paarden lui als ze zich vervelen, ongeïnteresseerd of ongemotiveerd zijn. Behalve als ze ziek zijn, zijn luie paarden gewoon ongemotiveerd.

Parelli bekijkt waarom een paard bij jou ongemotiveerd is en probeert erachter te komen wat het paard interesseert. Als je dat doet, zul je verbaast zijn hoe gemotiveerd en actief je paard ineens wordt.

Horsenality en paarden luiheid.

Horsenality” is een methode om uit te zoeken wat het persoonlijkheidstype je paard is, en het gedrag en de persoonlijkheid van je paard te leren begrijpen. In Parelli jargon, is een lui paard meestal een “Left-Brain Introvert”. Dit soort paarden denken dat mensen ronduit saai zijn. Maar als je eenmaal door hebt wat dit paard raakt en leert hem te engageren op een manier die hem motiveert, houd je daar een geweldig paard aan over. Zelfs ‘s werelds luiste persoon kan gemotiveerd raken om iets te doen als je uit kunt vinden waar hij van houdt.

Moet je echt zoveel moeite doen om uit te zoeken hoe je paard in elkaar zit? Het antwoord is ja. De Parelli methode is gebaseerd op het ontwikkelen van een relatie met je paard en de basis van alle relaties is begrip voor je partner en geen geforceerde gedragsverandering.

De sleutel tot succes met een lui paard.

In tegenstelling tot de traditionele paarden training die meestal fysieke pressie (schoppen, sporen, zwepen) inhoudt, is bij de natuurlijke benadering de sleutel tot een mentaal succesvol partnerschap met je paard, begrip. Fysieke druk zal alleen maar leiden tot meer wrok en verzet. Om voor je paard een vertrouwenswaardig leider en partner te worden, moet je je hersens gebruiken in plaats van spierkracht om je paard zijn gedragspatronen te veranderen. Voor een lui paard, is beloning voor gewenst gedrag de sleutel tot succes. Dit paard wil weten wat er voor hem in zit!

Als je de regel hebt om je paard nooit een beloning te geven (koekje, aai beurt, rust), zou je kunnen overwegen of je dit misschien moet veranderen.

Natuurlijk met paarden omgaan is een flexibele manier. In plaats van strakke regels,

Proberen we elk individuele paard te begrijpen en te ontdekken wat voor hem werkt.

Flexibiliteit en soepelheid is natuurlijke paarden training op zijn best.

Natural horsemanship is een natuurlijke benadering om je paard te trainen. Natural horsemanship instructeur Humphrey Dirks.