Midweek buitenrijden in de Eifel

Midweek buitenrijden in de Eifel

Heb je altijd al fijne buitenritten willen maken, maar is het er nog niet van gekomen? Misschien omdat jij en/of je paard hier nog te onervaren voor zijn of omdat jullie angst ervaren tijdens het buiten rijden? Dan is dit jouw kans om deze uitdaging aan te gaan!

Tijdens deze 5 daagse cursus ga je met 5 medestudenten onder begeleiding van Humphrey Dirks, op pad door de Eifel. Maar uiteraard niet zonder een goede voorbereiding!

We beginnen de ochtenden met een stukje theorie waarin we bepaalde situaties bespreken die zich buiten kunnen voordoen en hoe we hiermee kunnen omgaan.

De voorwaarden om veilig buiten te kunnen rijden komen aan bod. Vervolgens gaan we deze situaties in een rijbak onder begeleiding testen en oefenen.

Na de lunch gaan we een buitenrit maken.

Het kan gebeuren dat we op de eerste rit ons paard aan de hand moeten meenemen als de situatie zich zo voor doet. Want Safety First! De andere dagen hebben dezelfde indeling en passen we, afhankelijk van de vorderingen, aan.

We verblijven in een appartement voor 9 personen met 5 apparte slaapkamers. I.v.m. de Corona crisis kun je er voor kiezen te overnachtingen in een tent, maar dan wel op ongeveer 15 meter afstand van je paard. Dat geeft geeft er dan weer een extra dimentie aan je verblijf.
De paarden verblijven tijdens deze midweek in de paddocks.

Locatie: Gerolstein De Eifel. http://skulpturenblick.nl/
Kosten: € 675,- incl. lessen, paddock, hooi voor de paarden, lunch, koffie en thee.
Niet inbegrepen is het diner, dat kunnen we gezamelijk regelen/bestellen.
Aantal cursisten met paard: maximaal 6
Datum: 10 t/m 14 augustus 2020