Problemen in het zadel

Problemen in het zadel

Problemen die mensen met paarden hebben kun je in het algemeen verdelen in twee categorieën: Ofwel ze hebben problemen met hun paarden op de grond of ze hebben problemen als ze op hun rug zitten.

Als je problemen in het zadel ondervindt, raden we vaak aan eerst een goede, sterke en vertrouwenswaardig partnerschap op de grond te bewerkstelligen.

Eén van de beste manieren om dat te doen is door gebruik te maken van de 7 games. Al de Parelli programma’s zijn gebaseerd op het ontwikkelen van een relatie met je paard en vooral om te leren je paard te begrijpen. Lees je paard en train hem met liefde, taal, leiderschap, respect, zorg en aandacht. Dit kun je als je de problemen en het gedrag van je paard vanuit zijn oogpunt kunt zien en begrijpt wat en waarom hij zich op een bepaalde manier gedraagt.

Een andere manier om je paard te begrijpen is om uit te zoeken wat zijn horsenality (persoonlijkheid) is en door de bijbehorende trainingsstrategieën te leren voor een individuele psychologische benadering.

Wanneer begin je met rijden

Als je een goede fundatie en een goede relatie hebt waarin je paard je vertrouwd als zijn “alfa” en je begrijpt de horsenality van je paard (je weet wat hem angstig maakt, wat hij prettig vindt, wat hem motiveert en wat hem drijft), dan kun je overwegen om op zijn rug te gaan zitten. Hoe weet je dat het OK is om te rijden? Als je paard op de grond kalm, ontspannen, responsief en coöperatief is, dan kun je rustig overgaan tot het rijden.

Oplossingen

Onthoudt dat paarden kudde dieren zijn en zich instinctief op hun gemak voelen als ze een vertrouwenswaardige leider kunnen volgen. Het Parelli programma leert je hoe je een soort leider/partner voor je paard wordt.

Natural horsemanship is een natuurlijke benadering om je paard te trainen. Natural horsemanship instructeur Humphrey Dirks.