Problemen met aansingelen

Problemen met aansingelen

Omdat paarden van naturen claustrofobisch zijn, hebben ze soms problemen met de singel. Sommigen paarden zullen proberen je te bijten of te slaan als je hem aan singelt terwijl andere paarden verstijven van de schrik of catatonisch worden. Met dit soort paarden is het hoogst waarschijnlijk dat ze uit angst bokken als je gaat rijden.

De meeste problemen bij het aansingelen van paarden, vindt zijn origine in het gebrek aan voorbereiding en het niet ongevoelig maken van je paard voor het gevoel van het aansingelen bij de eerste keer. Ze hebben niet de tijd gehad om eraan te wennen en als het in het verleden grof gedaan is, neemt hij je misschien iets kwalijk dat hem lang geleden is aangedaan. Hoe dan ook, het goede nieuws is dat de oplossing van het probleem niet eens zo heel moeilijk is. Het enige dat het vergt is tijd, herhaling en een welgemanierde benadering van het aansingelen.

Hoe los je het aansingel probleem op.

De fundatie van de Parelli methode is om je paard en zijn basisgedrag te begrijpen. Dus, als eerste moet je weten of je paard reageert uit ergernis of uit angst.

* Geërgerde paarden zijn paarden die de neiging hebben te bijten als je hen aan singelt. Dit probleem is het eenvoudigst op te lossen. Geef hem gewoon een koekje of een wortel als hij je wil bijten. Net als hij denkt dat je hem een tik gaat geven en hij je weer iets meer zal haten, geef jij hem een beloning! Bovendien moet je leren je paard geleidelijk aan te singelen. Als je hem ermee overvalt heeft hij alle recht om geïrriteerd te zijn. Je hebt nooit genoeg koekjes om dat te veranderen.

* Angstige paarden zijn de paarden die hun adem inhouden, ze lijken te bevriezen en worden echt gespannen. Als je paard angstig is, zou je hem waarschijnlijk niet op moeten zadelen totdat je zijn vertrouwen hebt gewonnen. De Seven Games zijn een goed hulpmiddel.  Het paard dat angstig is om aan gesingeld te worden is een wat uitdagender probleem om op te lossen. Het zijn meestal de introverte paarden die een aansingel probleem hebben. Neem er je tijd voor, want goede resultaten zijn de moeite waard om op te wachten. Als je meer wilt weten over introverte paarden en andere persoonlijkheidstypes, dan kun je dat leren op de horsenality pagina.

Natural horsemanship is een natuurlijke benadering om je paard te trainen. Natural horsemanship instructeur Humphrey Dirks.