Problemen op de grond

Problemen op de grond

Het Parelli programma van natuurlijk paarden trainen, verdeeld paarden problemen in twee categorieën : op de grond en in het zadel. Ofschoon de natuurlijke benadering voor beide fundamenteel hetzelfde is – gebaseerd op begrip van het probleem vanuit het oogpunt van het paard en op te lossen met het principe van liefde, taal en leiderschap – zijn er enkele verschillen in de actuele tactiek.

Eén van de basisprincipes van de Parelli benadering is dat de relatie tussen het paard en de mens wordt bevestigd op de grond voordat je er ooit aan denkt om op zijn rug te gaan zitten. Dit is natuurlijk het tegenovergestelde van de meeste trainingsmethodes. Wij vinden het heel belangrijk. Dus moedigen we je aan veel tijd met je paard op de grond door te brengen en gebruik te maken van de 7 games, om vertrouwen, partnerschap en communicatie te ontwikkelen.

De 7 games is een goede fundatie is voor een goede communicatie met je paard en het ontwikkelen van vertrouwen en een zorgzame relatie. Leer hoe je met je paard speelt (in plaats van altijd iets van hem te willen). Met die fundatie kun je alle uitdagingen op de grond en in het zadel soepeltjes oplossen. Dit is niet anders dan een relatie tussen twee mensen. Is er een fundatie van vertrouwen, vriendschap en communicatie, dan zijn er nagenoeg geen problemen die niet op te lossen zijn. Dus wordt vrienden met je paard. Los je problemen op de grond op en zijn gedrag met jou in het zadel zal heel gemakkelijk veranderen. Dat is de natuurlijke manier.

Natural horsemanship is een natuurlijke benadering om je paard te trainen. Natural horsemanship instructeur Humphrey Dirks.