Trailer laden

Trailer laden

Paarden hebben miljoenen jaren nauwe ruimtes vermeden. Elk zichzelf respecterend prooidier op deze planeet weet dat je je nooit in een hoek moet laten drijven, laat staan in een nauwe ruimte zoals een trailer. Een trailer heeft een dak, een bodem, links een muur, rechts een muur, een voorkant en een achterkant.

Veel mensen zullen wel eens hebben meegemaakt dat trailer laden een probleem kan zijn en het is het paard niet aan te rekenen, want het niet in een nauwe ruimte willen is een puur instinctieve reactie van een paard voor zelfbehoud.

Door de ogen van een paard gezien is een trailer niets anders dan een metalen kooi op wielen: ‘Een val’. Als een roofdier probeert om hem hierin te krijgen, lijkt dat voor een paard op een zekere dood. De dingen begrijpen vanuit het oogpunt van het paard is het begin van de Parelli natuurlijke trainings oplossing. En dat geldt in grote maten als het gaat om trailer-laad-problemen.

“Het heeft niets met de trailer te maken”.

Een trailer-laad-probleem heeft niets te maken met de trailer. Het gaat meestal om de relatie tussen jou en je paard. Het gaat om het gevoel van vertrouwen dat het paard in je heeft en over je leiderschap. Hoe meer je hem pusht en dwingt, hoe minder hij je zal vertrouwen en hoe minder hij je aanwijzingen zal opvolgen. Het succes voor het gemakkelijk laden van je paard in de trailer begint ver van de trailer. Je moet weten hoe je het vertrouwen, respect en leiderschap van je paard kunt krijgen zodat hij begrijpt wat je van hem wilt. Trailer laden is iets incidenteels maar toch erg belangrijk.

Parelli natuurlijke training bied je de stappen die je nodig hebt om een relatie met je paard op te bouwen waarin vertrouwen en partnerschap een grote rol spelen.

Leer de 7 games zodat je met je paard kunt communiceren op een manier die hij begrijpt.

Voor een dieper begrip van de psychologie van je paard en zijn persoonlijkheid (horsenality).

Hoe beter je paard je vertrouwt, hoe minder hij nee zal zeggen tegen het trailer laden en alle andere taken die je aan hem vraagt. Leer het vertrouwen van je paard te winnen en te communiceren in een taal die zo natuurlijk voor je paard is, dat hij precies begrijpt wat je bedoelt en gewillig de opdrachten uitvoert.

De geconditioneerde reactie, comfortabel en oncomfoortabel.

Als je paard al super gereserveerd is voor de trailer, dan is hier een andere benadering voor. We weten allemaal dat je met geweld een paard in de trailer kunt krijgen en dan snel de klep dicht kan doen. Er is echter een betere manier om je paard te acclimatiseren. Door gebruik te maken van een natuurlijke benadering die veel minder frustrerend en gevaarlijk is voor zowel paard als mens. De Parelli benadering leert je hoe je je paard zover krijgt dat hij van de trailer houdt in plaats van het te haten of er bang voor te zijn. De meeste mensen dwingen, straffen en zetten druk op een paard in de buurt van een trailer…. dus geen wonder dat het paard een hekel krijgt aan de trailer. Als je hem in de buurt van de trailer leidt zonder dwang en je laat hem daarna met rust, dus je geeft hem zijn comfort, dan zullen de dingen beginnen te veranderen. Speel enkele van de 7 games met hem bij de trailer. Werk met hem weg van de trailer en breng hem dan naar de trailer terug. Laat hem met rust en geef hem tijd om te ontspannen. Hij zal naar de trailer gaan kijken als een plaats van veiligheid, vredigheid en toevlucht in plaats van een plaats waar dwang, duwen, trekken en opsluiting plaats vindt. Hij zal het gaan associëren met comfort in plaats van discomfort en hij zal veel meer ontspannen zijn in de buurt van de trailer en doen wat je van hem vraagt.

Natural horsemanship is een natuurlijke benadering om je paard te trainen. Natural horsemanship instructeur Humphrey Dirks.