Visie

Visie

Humphrey Dirks
“Jij gaat met het paard mee, het paard gaat met jou mee, dan ga je samen…”

Mijn visie. In de omgang en training van paarden, vind ik een aantal waarden belangrijk.  Mijn kernwoorden hiervoor zijn; verbondenheid, respect, impuls, buiging.
Zoals een oud spreekwoord zegt; een goed begin is het halve werk. Dat geldt voor veel dingen. Wanneer je een huis wilt bouwen heb je een goede fundering nodig, anders zal vroeg of laat je bouwwerk instorten. Ook bij paarden is dit zo. Zonder het juiste fundament, is het bereiken van je doel een stuk moeilijker. 

Humphrey Dirks Horsmanship

Schematisch gezien

Hieronder zie je een schema dat past bij mijn visie. Een goede brede basis van verbondenheid onderaan. Daarop bouw je het respect, de mentale, emotionele en fysieke ontwikkeling. Met andere woorden, jouw vertrouwensband en goede communicatie gaan je brengen naar je einddoel. Voor beiden zal het dan ook een plezier zijn om met elkaar te verbinden en samen te werken.

Liefde, communicatie en leiderschap in gelijke dosis, is de hoeksteen van een succesvol partnerschap. Door gebruik te maken van de 7 games als taal, bouw je een communicatie en vertrouwen op in mensen en verschillende objecten zoals bijvoorbeeld je harnachement en/of dingen die je buiten tegen komt. Met behulp van de 7 games leert het paard als partner te reageren op voorwaartse, neerwaartse en zijwaartse druk en overwint het zijn aangeboren angst voor krappe ruimtes. Hij leert de verantwoordelijkheid te nemen voor het lopen in de aangegeven richting, het aangegeven tempo en te kijken waar hij naartoe gaat in evenwicht onder de ruiter.

Communicatie

Humphrey Dirks Horsemanship

Communicatie is je sleutel tot succes.
Tijdens mijn lessen en workshops, leer ik je:

  • Op een natuurlijke manier te communiceren met je paard. Als je het abc van de paardentaal leert begrijpen, vorm je gemakkelijker een harmonieuze combinatie. Zowel in freestyle als sport.
  • De juiste basis te leggen met een positieve en progressieve methodiek.
  • Voor meer informatie of opgeven voor les of een clinic waarbij je de juiste communicatie en nog veel meer dingen leert, neem je hier contact op.
Humphrey Dirks Horsemanship
Grote stappen maken met deze kanjer ‘Griffin’, een paard met een enorme angstige aanleg die langzaam meer vertrouwen krijgt.